2009. november 19., csütörtök

Szívbetegség?!Persze...!


Nem az ivással van a gond sohasem...Mert az egészséges!
Az ember tudja mi a jó és rossz.Ösztönösen.
Íme:
"Spanyol kutatók hálózata több mint 15 ezer férfi és 26 ezer nő alkoholos szokásait térképezte fel és rájött arra, hogy az alkohol jótékony hatása inkább a férfiakra érvényes, mert a női szervezet másként dolgozza fel a sört, bort vagy a pálinkát.

Önmagában már az is érdekes, hogy a vizsgálat Spanyolországban készült, ahol viszonylag magas az alkoholfogyasztás és – talán ezért – viszonylag kevés a koszorúér-megbetegedések száma is. A spanyol kutatók 29-69 éves férfiak és nők alkoholfogyasztási szokásait vizsgálták és tíz éven át (!) figyelték az adatszolgáltatók életét, betegségeit. A vizsgálat alanyait hat kategóriára osztották, kezdve azokkal, akik hetente csak pár üveg bort isznak, és zárva azokkal, akik mondjuk legalább 10-11 „felest”, vodkát döntenek le naponta. A mérsékelt ivóknál a szívbetegség kockázata 35, a nagyivóknál 50 százalékkal csökkent.

Az alkohol gyógyhatásának mechanizmusa egyelőre nem teljesen ismert, de azt a szakértők tudják, hogy elősegíti az úgynevezett jó koleszterol szintjének növelését, és megakadályozza az úgynevezett rossz koleszterol felhalmozódását az artériákban.

Nagyon fontos az a felismerés, hogy a spanyol kutatók szerint az alkohol jótékony hatása a szívkoszorúér-betegségeket akadályozza meg."
Nahát...Mintha,Én írtam volna!Szívemből szól.
Teljes cikk itt...

Nincsenek megjegyzések: